Jaren met een dierennaam

Dieren zijn belangrijk in de Chinese kalender. Wij hebben elke maand een andere sterrenbeeld. In China is dat niet zo. In China krijgt elk jaar een naam van een dier.  

Volgens een oud Chinees verhaal nodigde Boeddha alle dieren uit voor een feest.

Boeddha was blij toen de eerste 12 dieren op het feest aankwamen. Hij was zo blij dat hij besloot om de eerste 12 jaar te vernoemen naar deze dieren. Zij hadden per slot van rekening zo hard hun best gedaan om op tijd te komen! 

Wat betekent dat?

De Chinezen geloven dat er bij elk dierenjaar waarin iemand geboren is bepaalde eigenschappen horen. 

Zo is iemand uit het jaar van de Hond heel trouw, en iemand uit het jaar van het Paard heel sterk. De Rat maakt een goede indruk en is gezellig. De Buffel is werkt hard en verdoet zijn tijd niet. De Tijger is vurig, moedig en heeft een positieve instelling. Het Konijn wil graag veel bereiken, maar is wel erg voorzichtig. De Draak is enthousiast, energiek en moedig. De Slang leeft met anderen mee en kan goed een geheim bewaren. Het Paard is krachtig, zelfstandig en populair. De Geit is artistiek, beleefd en gevoelig. De Aap is enthousiast en slim. De Haan heeft stijl en is heel eerlijk. De Hond is trouw en intelligent. Het Varken is eerlijk en beschaa

Wil je weten welk dier er bij jouw geboortejaar hoort? Kijk dan hier in deze tabel:

Na 12 jaar zijn er geen namen meer over. Dan zijn alle dieren aan de beurt geweest. Komt er dan een 13e dierennaam? Nee, dat niet. Na 12 jaar beginnen de Chinezen weer van voren af aan  te  tellen !